• Web
  • Facebook
  • Instagram
Budget:   €  45.00

Praktische info

Alfred Algoetstraat 2B , 1750 Lennik

  • +32 2 532 42 20
  • info@augustwijnbar.be

Betaalkaarten :
Bancontact | Maestro | Visa | MasterCard

Op welk moment van de dag u ook besluit langs te komen, August verwelkomt u voor een heerlijk glas wijn, bier of non-alcoholisch drankje. Van donderdag tot en met zondag tussen 12u en 21u30 stellen we ons charmant gebouw met ruim terras open voor een plankje om te delen, een lunch, heerlijke à la carte-gerechten tot een 4-gangen menu. Bij dit alles kunnen wij telkens een passend glas suggereren.

Uitbater:
Kris Couvent | Chef Sam Verstuyf

Openingsuren

Ma
Gesloten
Di
Gesloten
Wo
18u30 - 20u30
Do
12u00 - 13u30 en 18u30 tot 20u30
Vr
12u00 - 13u30 en 18u30 tot 20u30
Za
18u30 - 20u30
Zo
12u00 - 13u30 en 18u30 tot 20u30

Waar kan je beter genieten van een heerlijk glas wijn met bijpassende culinaire creaties dan in een historisch pand dat zowel wijnwinkel als restaurant herbergt? De oude perelaars aan de gevel verraden de traditie van het gebouw. Het huis zelf werd gebouwd in 1745 en in 1860 werd de wijnhandel Huis Vossen opgericht. Sinds 2017 werd een deel van het pand omgebouwd tot August Wijnbar.

Chef Sam Verstuyf kan je al even terugvinden in de keuken. Op zijn 19de leerde hij de kneepjes van het vak bij De Pastorale**, San Daniele* en Sea Grill**. Hij ontwikkelde al snel zijn eigen eigenzinnige stijl en besloot in oktober 2019 August Wijnbar over te nemen. Sam stelt, samen met Bruce & Jo aan zijn zij, telkens weer de meest verrassende smaakcombinaties aan je voor.

Wanneer je bij August binnenwandelt, komt je terecht in een oude, charmante woning. De tafels zijn terug te vinden doorheen de verschillende kamers van het oude gebouw. Elke kamer heeft zijn eigen unieke uitstraling. Van een authentieke huiskamer tot een gezellig Champagnesalon en van een eigentijdse lounge met zicht op de keuken tot een plekje in onze wijnwinkel.

 ’s Middags kan je bij August al terecht voor een lichte tweegangenlunch voor slechts 28€. Stel ’s avonds zelf je menu samen met het mooie à la carte aanbod of maak een wandeling doorheen de kaart en ga voor een uitgebreid 3,4- of 5-gangenmenu voor maar 45€ ,54€ of 69€.

August presenteert u gerechten waar het product in de belangstelling staat. Deze zijn trouwens afkomstig van leveranciers uit de buurt. Ons vlees van topkwaliteit komt enkel en alleen van onze eigen Vlaamse bodem, vis uit de Noordzee  en de meeste verse kruiden groeien op ons eigen dak.

Het aangrenzende wijninstituut Huis Vossen verzekert een indrukwekkend aanbod aan opvallend scherpe prijzen. Zo worden er meer dan 25 rode, witte en sprankelende wijnen aan het glas geserveerd, waaronder ook de uitmuntende Bordeaux-wijnen uit de eigen wijngaard van eigenaar Kris Couvent. Ook onze bierheimat wordt echter niet verloochend dankzij een unieke samenwerking met brouwerij 3 Fonteinen, bekend voor zijn sublieme kriek, lambik en geuze.

 Een neo-bistrot met visie !

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken