Praktische info
Vispluk 83 - 2290 Vorselaar
- +32 14 515013
- info@dewingerd.be
Betaalkaarten :
Visa | MasterCard | Maestro | Bancontact
Uitbater:
Jolien Laenen & Pieter Coomans
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- Gesloten
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 17u30 tot 20u00
- Do
- 12u00 - 14u00 en 17u30 tot 20u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 17u30 tot 20u00
- Za
- Gesloten
- Zo
- 12u00 - 14u00 en 17u30 tot 20u00
De Wingerd: bistronomietopper in de Kempen
Gastvrouw Jolien Laenen en chef en partner Pieter Coomans zijn de drijvende krachten achter De Wingerd in Vorselaar. Deze voormalige brasserie en ijsjeszaak werd een jaar of twee geleden door Jolien en Pieter overgenomen van Joliens moeder. Het restaurant kreeg een volledige restyling. Het brasseriegedeelte bleef behouden, maar er kwam een gastronomische upgrade. Voor de inrichting wordt gewerkt met Belgische materialen. Het terras straalt rust in en is omgeven door veel groen.
De gerechten werden verfijnd door Pieter. Regionale en seizoensgebonden producten uit de Kempen zoals saffraan uit Morkhoven en Asperges uit Noorderwijk worden gecombineerd met exotische invloeden. Brood en pralines worden zelfgemaakt. Zo wordt het lokale saffraan gecombineerd met Belgische chocolade in een unieke praline om het menu af te sluiten. Pure smaken staan centraal. Pieter is sinds 2020 ook Northeseachef en kiest daarom resoluut voor Belgische vis zoals Vitello Mackerello of zeekat.
Ceviche komt met rode biet, framboos en leche de tigre. Langoustine wordt geserveerd met curry en gefermenteerde wortel. Tomaat komt in het dessert met aardbei, basilicum en sudachi. Je kan kiezen uit een 3-gangenmenu of verras-me-nu-menu van de chef. Ook in het brasseriegedeelte staat kwaliteit en goede producten centraal: entrecote van Rubia Gallega komt met homemade bearnaise en handgesneden frieten.
Het moge duidelijk zijn. De Wingerd is een te ontdekken bistronomieparel in de Kempen.