Praktische info
Vlaamsekaai 43, 2000 Antwerpen
- +32 3 257 50 05
- info@lamitie.net
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Thomas Baeyens
Openingsuren
- Ma
- 12u00 - 13u30 en 18u00 tot 21u30
- Di
- 12u00 - 13u30 en 18u00 tot 21u30
- Wo
- 12u00 - 13u30 en 18u00 tot 21u30
- Do
- 12u00 - 13u30 en 18u00 tot 21u30
- Vr
- 12u00 - 13u30 en 18u00 tot 21u30
- Za
- Gesloten
- Zo
- Gesloten
Pure Food on the Plate
Restaurant l’Amitié werd enkele jaren geleden omgetoverd tot een heuse bistronomische gastro-bar. Het interieur werd samen met Lieven Musschoot uitgewerkt om perfect te matchen voor een " casual relax gastronomy " ervaring . Het pand aan de Antwerpse gedempte Zuiderdokken waar vroeger een koffiebranderij was, kreeg een strakke inrichting die een grootstad waardig is. Bij L’Amitié kan je terecht voor een erg toegankelijke funky lunch en/of een dinner... Dit alles steeds met een interessante wijn of bier begeleiding.
Chef, owner Thomas Baeyens is een uitzonderlijke horeca ondernemer die zijn eigen accenten legt in een steeds veranderende restaurant wereld. Hij deed vroeger nog ervaring op bij topzaken zoals De Schone van Boskoop en Pastorale en trekt de ongedwongen sfeer door in zijn uitgepuurde hapjes en gerechten. Naast het ruime aanbod kwalitatieve charcuterie vinden we bovenal ook een keuze aan creatieve gerechten om te delen. Gerookte paling, foie gras, rode biet. Gebrande makreel, knolselder, groene kruiden. Wilde gamba met pimenton en sausje van schaaldieren en de buns met krab en pikante mayo zijn om duimen en vingers van af te likken. Het zijn slechts enkele creaties uit een mooi gevarieerd aanbod. Je kiest zelf het aantal gerechten om te delen en bijbestellen kan uiteraard altijd en gaat zeer vlot.
L’Amitié is zeker één van onze favoriete gastro-bars van het land !