• Web
  • Facebook
  • Instagram
  • Blog
Budget:   €  35.00

Praktische info

Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk

  • +32 56 20 4517
  • info@vaetvient.be

Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro

Uitbater:
Matthias Speybrouck

Openingsuren

Ma
Gesloten
Di
12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
Wo
12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
Do
12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
Vr
12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
Za
19u00 - 21u00
Zo
Gesloten

Matthias Speybrouck is het creatieve brein achter restaurant ‘Va et Vient’. Deze Kortrijkzaan ging eerst ervaring opdoen bij Piet Huysentruyt in de Ardèche om nadien te starten bij Flemish Foodie Kobe Desramaults in restaurant In De Wulf. Nadien volgde nog een avontuur bij Sergio Herman in Oud Sluis en een bistronomie passage als chef bij De Vitrine in Gent. Voor zijn rentree in Kortrijk koos Matthias de oude vlasfabriek nabij de Broeltorens en langs de Leie. De industriële look bleef bewaard door het open plafond en de betonvloer. De ruwe witgekalkte muren en houten tafels zorgen voor het passende contrast.

Matthias behoort tot de selectie van Jong Keukengeweld en zijn productkeuken bruist van intensiteit en wordt hedendaags gebracht. Matthias creëert niet alledaagse combinaties met extra aandacht voor diepe smaken, structuren en puurheid. Va et Vient werkt met één vast menu, ’s middags kan je lunchen voor 30€-35€ en voor het diner is er keuze tussen Keuze van de chef in 3 of 4 gangen (€45 of €55) of Menu ‘kleine k’ (€65 euro) en ‘grote K’ (€85).

Zeewolf komt met een leche del tigre en netelcrème, spiering “Menapii” wordt geserveerd met gerookte aubergine. De aangepaste wijnen bestaan uit natuurwijnen of wijnen van kleinschalige wijnmakers. De vlotte no-nonsense bediening garandeert verder een avond van complexloos genieten. Op zoek naar een locatie voor private dining of vergadering, dit kan ook bij Va et Vient op de "First Floor".

Nog dit, Va et Vient beschikt misschien wel over de mooiste ligging van Kortrijk. De oevers van de Leie werden in tussentijd volledig gerenoveerd en in combinatie met het uitzicht op de Broeltorens zit je hier prachtig.

Klein weetje, Matthias is samen met Felix (Vliegend Tapijt) de drijvende kracht achter café paté, een collectief van Kortrijkse chefs die op regelmatige culinaire events organiseert in Kortrijk.

Va et Revient

( woord : Pieter Declercq )

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken