Praktische info
Surmont de Volsbergestraat 12, 8900 Ieper
- +32 57 36 06 06
- eat@souvenir-restaurant.be
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Foto's : Heikki Verdurme
Uitbater:
Joke Michiel & Vilhjalmur Sigurdarson
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Wo
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Do
- Gesloten
- Vr
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Za
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Zo
- Gesloten
Al van bij de opening oogstten Joke & Vilhjalmur succes met hun hedendaags restaurantconcept.
Joke Michiel zette een 10 jaar lange loopbaan als televisieproducente op zij om mee culinair te gaan varen met haar IJslandse Viking. Ze verzorgde de styling van het restaurant en creëerde alvast een passend interieur. De witte muren en ruw houten accenten worden bijgestaan door designstoelen en moderne verlichting om zo de Scandinavische sfeer compleet te maken. Restaurant Souvenir werd in 2015 door Gault&Millau bekroond als ontdekking van het jaar.
Vilhjalmur Sigurdarson heeft een sprekende referentielijst met In De Wulf, Hertog Jan en La Buvette. De chef weet van welk hout pijlen te maken en pleit voor één menu om zo de focus op versheid, kwaliteit en betaalbaarheid niet te verliezen. Een souvenir neem je al mee naar huis voor 38€ in een 3-gangen, 58€ voor 4-gangen, 68€ voor 5-gangen of 78€ voor 6-gangen. Bij Souvenir streeft men naar evenwichtige gerechten. Extra aandacht zit er in het gebruik van groenten van gepassioneerde boeren, duurzame visserij en vlees van lokale producenten. Vilhjalmur garandeert een terroirkeuken die kwaliteit laat primeren en respect voor het product toont. Zo combineert hij bijvoorbeeld steenbolk met broccolischeuten en venkel. Brasvarken serveert hij met gekarameliseerde bloemkool, courgette, zonnebloempitten en een jus van mosterd. De wijnkaart kleurt uiteraard volledig organic en legt de focus op kleine producenten die duurzaam werken. Een aantal wijnen kunnen ook per glas geproefd worden.
Le bonheur n’est pas une expérience, c’est un souvenir.