• Web
  • Facebook
  • Instagram
  • Blog
Budget:   €  50.00

Praktische info

Turnhoutsebaan 72, 2275 Gierle

  • +32 14 74 85 05
  • info@resto-terroir.be

Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro

Uitbater:
Ivan Menten & Filip Ceursters

Openingsuren

Ma
Gesloten
Di
18u00 - 00u00
Wo
18u00 - 00u00
Do
18u00 - 00u00
Vr
18u00 - 00u00
Za
18u00 - 00u00
Zo
Gesloten

In het pittoreske Gierle, temidden van het prachtige landschap van de Kempen, schittert Restaurant Terroir. Een unieke samenwerking tussen chef Ivan Menten en slager Filip Ceusters uit Oosthoven. Terroir, afgeleid van het Franse woord voor 'bodem', weerspiegelt hier niet alleen de vruchtbare grond van de regio, maar ook de diepgewortelde passie voor eerlijk en verrukkelijk eten van chef Ivan Menten.

Terroir in Gierle eert het concept door gerechten te creëren met lokale producten, waarbij de essentie van de terroir centraal staat. In de bruisende open keuken van Restaurant Terroir staat de energieke en gepassioneerde chef Ivan Menten. Als geen ander weet Chef Menten met het grootste respect voor het product authentieke recepten om te zetten tot frivole en smaakvolle gerechten. Zijn keuken is een weerspiegeling van ‘volks gastronomisch’. Toegankelijk voor iedereen, maar altijd met een vleugje verfijning en diepgang.

Op de menukaart vinden we een 6 tal voorgerechten met vaste waarden zoals de carpaccio van huisgerijpte entrecote. Verder een viertal hoofdgerechten met o.a. de catch of the day. Als Viskok van het jaar 2014 weet Ivan perfect om te gaan met de beste vissen van het seizoen.  Daarnaast is de menukaart uitgebreid met een mooie selectie rundvlees van Filip (Slagerij Ceursters). Deze worden gebakken in de Josper houtskooloven.

Terroir onderscheidt zich niet alleen door zijn keuken, maar ook door een bekroonde wijnkaart, opgenomen in de 'Star Wine List'. De chef heeft een voorliefde voor wijnen uit de Bourgogne en Duitsland. Verder zoekt hij samen met Maître-Sommelier Jens van Gorp naar complexere wijnen met extra body en kwaliteit. Je kan ook niet praten over de term Terroir zonder aan wijn te denken. Terroir gaat van eten tot wijn en alles daartussen.

Het terroir proef je hier in elke hap en slok.


Woord : Kris Herrijgers 

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken