Praktische info
Paardenmarkt 53,
2000 Antwerpen
- 03/256.63.86
- info@bistronomie.be
Betaalkaarten :
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Geert Weyn
Openingsuren
- Ma
- 18u00 - 22u00
- Di
- 18u00 - 22u00
- Wo
- 18u00 - 22u00
- Do
- 18u00 - 22u00
- Vr
- 18u00 - 22u00
- Za
- Gesloten
- Zo
- Gesloten
Geert Weyn kan ondanks zijn culinaire start op latere leeftijd al een mooi parcours voorleggen. Naast Chalet de la Forêt, Mugaritz en Gordon Ramsey was hij ook vier jaar lang de sous chef van de sterrenzaak Dôme in Antwerpen. Vandaag zorgt hij met Schnitzel voor een smakelijke en pure keuken op de Antwerpse Paardenmarkt. Het gezellige huiskamerrestaurant werd op een no-nonsense manier ingericht en de authentieke tegelvloer werd in alle eer hersteld.
Al van bij de start kon Weyn iedereen overtuigen met zijn nostalgische productkeuken. Alle gerechten zijn kleine gerechtjes die in het midden van de tafel komen om te delen. Met de naam Schnitzel refereert de chef aan het afsnijden van zijn huisbereide charcuterie. Daarnaast kan je genieten van volkse momenten met heerlijke paté en crôute of verse beuling met radijs. Er is ook een ruime keuze van vegetarische deelgerechten zoals een combinatie van wortel met ponzu en pompelmoes of een beetgare risotto met kalamata olijf en aardpeer. Op de drankenkaart staan zowel artisanale bieren als enkele interessante wijnen. Het Antwerpse Schnitzel toont overduidelijk dat een boeiende keuken ook authenticiteit kan uitstralen!
Schnitzel viel in de smaak bij Michelin en Gault Millau.