Praktische info
Volkstraat 13, 2000 Antwerpen
- +32 3 238 05 71
- info@lepicerieducirque.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Maestro | Bancontact
Uitbater:
Dennis Broeckx & Ellen Destuyver
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- Gesloten
- Wo
- 12u00 - 15u00 en 17u00 tot 21u30
- Do
- 12u00 - 15u00 en 17u00 tot 21u30
- Vr
- 12u00 - 15u00 en 17u00 tot 21u30
- Za
- 12u00 - 15u00 en 17u00 tot 21u30
- Zo
- Gesloten
Belgische ambacht à gogo!
Restaurant l’épicerie du Cirque was jarenlang een vaste waarde op het Antwerpse Zuid en verhuisde enkele huizen verderop. Onder Bar Palmier en Moss kan je nu dit vernieuwde en uitgepuurde concept vinden. Chef Dennis Broeckx behoort tot de selecte groep ‘Kitchen Rebels’ die Vlaanderen culinair op de wereldkaart zet. Met ‘l’épicerie du Cirque under the Palm Trees’ ging hij samen met Ellen Destuyver nog een stap verder. Er is een akkergedreven focus. Men werkt met producten van Belgische ambachtsmensen om zo nog meer het accent te leggen op seizoens- en regionale ingrediënten. De ruimte die vroeger een bakkerij was werd stijlvol ingericht waarbij het industriële karakter bleef. Grote kelderramen brengen licht naar binnen en achter de authentieke oven muur schuilt als het ware de toilet groep. Centerpiece is de grote lederen tafel en de open keuken met enkele hogere zitplaatsen.
Starten doe je met een aperitief bij Bar Palmier om nadien naar het universum van de chefs af te dalen. Vertrouw de chefs en ga voor het menu #kleinideeke , waarbij de chef een compleet menu samenstelt met een aantal kleinere gerechten die ambacht en creativiteit combineren. Moules Bouchot met chorizo & parmesan. Verse zeebaars wordt geserveerd met spinazie en kingcrab terwijl de kalfswang met wintergroenten en gerookte puree gecombineerd wordt. Afsluiten doe je met een keuze uit het zoete register of de kaaswagen van Van Tricht. In het glas wordt de pure visie doorgetrokken. De wijnkaart toont namelijk een uitstekende selectie aan ‘raw wines’, wijnen die unplugged zijn en zo de authentieke expressie van druif en terroir weergeven. Naast de uitgebreide wijnselectie kunnen gasten ook kiezen voor een aangepast craft bier of coldpressed sapje. De sapjes worden zelf koudgeperst in hun zijproject ‘Racine’ op de Pakt site.
No-nonsense just great & pure!