Praktische info
Hoogstraat 34, 9340 Lede
- +32 474 98 16 98
- peter@hetverschil.com
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Peter Maertens
Openingsuren
- Ma
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Di
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Wo
- Gesloten
- Do
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Vr
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 23u00
- Za
- 18u00 - 23u00
- Zo
- 12u00 - 14u30
Peter Maertens ging in de leer bij grote chefs als Guy van Cauteren en Patrick Bogaert en startte nadien zelf zijn eigen zaak in Aalst. Vijftien jaar lang kleurde deze gastro-bistro Aalst, in de Gentsestraat nummer 70 om precies te zijn. Om zijn bijzonder groot aantal wederkerende gasten nog beter te bedienen besloot Peter het restaurant te verhuizen naar Lede. In de voormalige burgemeestersvilla zet Het Verschil team gewoon de traditie verder. Alleen voegen ze er in Lede twee grote troeven aan toe: makkelijk en kostenloos parkeren en gezellig tafelen op het terras.
Peter kookt creatief en kiest daarvoor dagverse producten die bereid worden in hedendaagse creaties of traditionele klassiekers. Op de uitgebreide kaart vindt men smakelijke gerechten zoals garnaalkroketten, klassieke rundscarpaccio, zwezerik, Holstein filet pur, zeetong en king crab, maar evenzeer uitgebreide menu’s en snelle lunches. Regionale specialiteiten maken de kaart van Het Verschil compleet. Peter staat zowel aan de stoof als in de zaal en bedient zijn gasten met flair en in stijl. Deze professionele en hartelijke bediening weten de gasten te appreciëren en men merkt ook dat Peter zich duidelijk amuseert. Restaurant ’t Verschil ontwikkelde ook de culinaire ‘doe-het-zelf’ culibox. Ontdek deze handige gastronomische pakketten op www.culibox.be.
Restaurant Het Verschil doorbreekt de traditionele horecaregels en biedt een creatief concept met een lekkere keuken en een top bediening. Heel terecht werd Het Verschil bekroond met een BIB gourmand.