Praktische info
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
- +32 3 337 79 91
- welcome@graanmarkt13.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Maestro | Bancontact
Uitbater:
Seppe Nobels
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Wo
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Do
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Vr
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Za
- 12u00 - 14u30 en 18u00 tot 22u00
- Zo
- Gesloten
Graanmarkt 13 ligt vlakbij de Meir en de stadschouwburg in Antwerpen. Het restaurant van de gelijknamige concept store met ook een hippe kleding en life style winkel is een bistronomische verademing in het centrum van antwerpen. Chef seppe Nobels was jarenlang de rechterhand van Wout Bru en is de eerste chef die urban farming in ons land invoerde. Op de verschillende terrassen van Graanmarkt 13 groeien kruiden en planten in volle grond bakken. Meer dan 120 kruiden zijn dagelijks de basis voor de pure keuken van seppe. Zijn eigen bijen op het terras zorgen voor een stadshoning en optimale bestuiving van de moestuin. De passie voor de pure producten wordt in de zaal verdergezet door maître Sander De Saegher. Hij zorgt niet alleen voor de juiste combinaties maar ook voor de sfeer. Seppe werd door gault&Millau nog gelauwerd als ‘groentenchef van het jaar 2015’ voor vlaanderen.
Men serveert dagelijks een 2-gangen lunch met keuze tussen vlees of vis (35€) en voor het diner is er een 3-gangen keuzemenu (45€). De groenten bij de lunch worden in kommetjes op tafel gezet om te delen. Verder kunnen de menu’s bij het aperitief nog uitgebreid worden met enkele verfijnde kleine gerechten. Wat denk je van krab met zalmforel en mosterdblad of ganzenlever met zuring. Wat Seppe zelf niet kan kweken op zijn stadsterrassen haalt hij steevast vlakbij. Vis uit de Noordzee en het vlees komt van zorgvuldig geselecteerde boeren uit de buurt. Een carpaccio van coquille wordt bijvoorbeeld geserveerd met gebrande asperges, algencrème en een citrus vinaigrette.
Graanmarkt 13 dat is gastronomie met een boon voor groenten.