Praktische info
Tongersesteenweg 30, 3840 Borgloon
- +32 12 74 72 31
- info@mondevino.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Kris Lismont
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- Gesloten
- Wo
- 11u30 - 15u00 en 18u00 tot 22u00
- Do
- 11u30 - 15u00 en 18u00 tot 22u00
- Vr
- 11u30 - 15u00 en 18u00 tot 22u00
- Za
- 18u00 - 22u00
- Zo
- 11u30 - 15u00
Na sluiting van zijn succesvolle restaurant Ambrozijn opende topsommelier Kris Lismont op dezelfde locatie Mondevino. In dit nieuwe concept krijgt wijn een centrale rol en kunnen gasten genieten van traditionele gerechten in een zeer gezellig kader.
Het interieur van Mondevino wordt gekenmerkt door een strakke, sobere stijl waar wit en zwart de hoofdrol krijgen. Centraal staat de grote, open kast met wijnen en het restaurant biedt ook een gezellig buitenterras. Kris Lismont werd uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2013 en zijn kennis van wijn wordt uitgedragen in het restaurant.
Aan het fornuis staat Jeroen Vanandroye. Deze jonge chef is die sinds dit jaar ook opgenomen in het schitterende collectief Jonge Keukengeweld. Jeroen staat voor de iets meer verfijnde "bistro keuken" met een vette knipoog en respect voor wijn. De basis van Jeroen’s keuken is wel klassiek maar dan lichter verteerbaarder en met een twist naar een Oosters ingrediënt. De elegantie, finesse en smaak die we in het glas nastreven proberen wij ook op het bord te brengen.
Bij alle gerechten kan er een suggestiewijn gedronken worden en deze wijnen zijn ook te koop in de wijnwinkel. Zo kunnen klanten genieten van ganzenleverpastei, gegrilde entrecôte belgisch wit-blauw, zeetong meunière en filet pur béarnaise. Het verrassingsmenu komt in 4 gangen (47,5€) of 5 gangen (57,5€) en wordt samengesteld uit gerechtjes van de kaart en de inspiratie van de dag. Het PITmenu 3 gangen kost 37€. Ook voor de kinderen en voor vegetariërs zijn er gerechten voorzien.
Ook is Agna, een erg belangrijk en onmisbare schakel binnen het Mondevino-team. Zij geeft met een gulle lach graag de talrijke lekkerbekken een goed moment.
In Mondevino beleeft men "Bistronomie" samen met een (h)eerlijk glas wijn, het summum !!
BIB GOURMAND 2017