Praktische info
Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren
- +32 12 74 34 66
- info@bistrobis.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Dimitry Lysens, Aagje Moens - Chef Johan Haiverlain
Openingsuren
- Ma
- 18u30 - 22u00
- Di
- Gesloten
- Wo
- Gesloten
- Do
- 18u30 - 22u00
- Vr
- 18u30 - 22u00
- Za
- 18u30 - 22u00
- Zo
- 18u30 - 22u00
FOOD-ROCK HARTJE TONGEREN
Bistro Bis is de pittige uitbreiding van het sterren restaurant Magis in Tongeren. Door dit bistronomie concept werd de eerste verdieping van het Biessenhuys een hotspot voor ongedwongen en relax genieten. Dimitry en Aagje slaagden erin om met het interieur een losse sfeer te creëren. Houten stoelen, tafels met ruw houten blad en een toog gedecoreerd met kurken maken de retro look compleet.
In de keuken is het chef Johan Haiverlain die voor het vuurwerk zorgt. Johan kent het huis als geen ander want hij was de sous chef van zowel het Biessenhuys als restaurant Magis. Johan kreeg de kans om zijn droom waar te maken en met Bistro Bis een concept te openen met ruwe looks en intensiteit in het bord. De chef serveert pure gerechten met veel aandacht voor het product.
Er wordt een zeer toegankelijk 3 gangen menu " Small Bis " geserveerd aan 39€ en het 5 gangen menu "Big Bis" zorgt telkens voor vuurwerk (55€). De chef serveert bijvoorbeeld octopus met avocado en limoenceviche, pladijs met venkel en saffraan of pluma met erwt en wortel. De no nonsense gerechten met een ziel worden vergezeld door natuurwijnen en artisanale bieren. Hiervoor gaat men op zoek naar lokale terroir producenten wat de match met de pure gerechten compleet maakt.
Al dat fraais wordt terecht erkend met een BIB Gourmand van Michelin en de volle 14pt bij Gault Millau.