Praktische info
Antwerpsestraat 146, 2050 Lier
- +32 3 488.46.56
- info@petitcuistot.be
BETAALKAARTEN:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Nils Proost & Annelies Tersago
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 19u00 - 21u00
- Wo
- 19u00 - 21u00
- Do
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Vr
- 12u00 - 13u30 en 19u00 tot 21u00
- Za
- 19u00 - 21u00
- Zo
- Gesloten
Petit Cuistot dat is puur, authentiek, lokaal, expressief en gastvrij in één beleving !
Chef Nils en gastvrouw Annelies zorgen voor de aangename schwung in dit sfeervolle kader. De combinatie met aantrekkelijke, echte wijnen staat centraal. Een woord staat boven alles, SMAAK. Gezellig en vooral lekker tafelen in een relax kader met een ‘no nonsense’ karakter. Dat is waar Nils en Annelies voor staan. Nils serveert een frivole keuken met frisse gerechten. De chef, een autodidact en intussen ook trots lid van Jong Keukengeweld, komt zelf aan tafel zijn menu voorstellen en door de samenwerking met lokale boeren gebruikt hij veel groenten in zijn creatieve gerechten.
Zijn stijl levert een gevarieerde keuken, licht, puur en vooral niet te gecompliceerd. Een mix van tomaten uit Lierse bodem, gemarineerd in homemade rozenazijn, gezouten schapenplattekaas van schapenmelkerij De Boschelle, afgewerkt met een vinaigrette van tomaat en rode biet is zo'n typisch voorgerecht van de hand van deze intrigerende chef. Nog zo'n gerecht is pladijs - vis van het jaar - met gesmoorde lamsoortjes, beurre blanc van gezouten citroen, selder en basilicum. En wat te denken van dit hoofdgerecht rond roodbont rund, courgettes " à la chimichurri ", afgewerkt met krokante sjalot en een saus geblust met Mezcal. Afsluiten kan met bijvoorbeeld een sorbet van vlierbloesem met aardbeien, gedroogd en gemarineerd in vlierbloesemazijn, afgewerkt met korianderkappertjes en verveine. Dit is feest !
Uw beleving bij Petit Cuistot wordt helemaal compleet dankzij Annelies. Attent, professioneel en vriendelijk zorgt ze samen met haar jeugdig team voor een ongedwongen en aangename sfeer. Bij mooi en warm weer is het gezellig tafelen op het terras.
Eenvoud die alle smaken perfect tot hun recht laat komen !