Praktische info
Vaartkom 1A, 3000 Leuven
- +32 16 35 61 53
- info@hop-gastrobar.be
Betaalkaarten :
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
EXTRA OPENINGSDAGEN OP ZATERDAG
Hier zijn de speciale openingsdata op zaterdag:
- Zaterdag 20 april 2024
- Zaterdag 4 mei 2024
- Zaterdag 11 mei 2024
- Zaterdag 25 mei 2024
Uitbater:
Bram Verbeken
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 19u00 - 22u00
- Wo
- 19u00 - 22u00
- Do
- 19u00 - 22u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Za
- 19u00 - 22u00
- Zo
- Gesloten
Hop Gastrobar is één van de meer recente hotspots in het culinaire landschap van Leuven. Het restaurant is gelegen vlak aan de Vaartkom in een buurt die de laatste jaren een sterke opwaardering kende. Tussen de moderne appartementsblokken verschenen meer en meer horecaconcepten en Hop Gastrobar is daarbij een van de meest opvallende. Het restaurant ontdekt men in de benedenverdieping van een van de nieuwe woonblokken. Grote ramen trekken het stadsleven naar binnen en het interieur is strak, sober en industrieel. Veel hout, een grote open keuken en een minimalistisch design geven het geheel een Scandinavische look & feel. Die open keuken zorgt trouwens ook voor interactie met de chefs, die bovendien vaak zelf de borden komen inzetten.
De held in de keuken is Chef Bram Verbeken, die zijn strepen verdiende bij restaurant Zarza. Daar leerde hij verfijnd en smaakvol koken en die ervaring neemt hij nu mee in zijn eigen zaak Hop Gastrobar. Vandaag kiest Bram resoluut voor de bistronomie: eerlijke gerechten met een minimum aan ingrediënten komen ontdaan van overbodige extra’s in het bord. Creativiteit en gedurfde keuzes typeren de keuken van de chef. Zo wordt Schotse zalm label rouge gecombineerd met escabeche van rabarber en gele biet. Verschijnt op brioche een sardien, daslook. Maar ook met klassiekere combinaties weet de chef te scoren, zoals in het gerecht met onglet, zure room, mierikswortel, dragon en distelzwam. De prijzen zijn hier meer dan correct: voor de lunch betaal je 35€ voor 2 gangen, voor het diner 65€ voor 2 bites en 5 "ferme" gangen.
Zoals de naam al doet vermoeden, krijgt bier bij Hop Gastrobar een speciale plaats. De bierkaart telt meer dan 20 leuke referenties en er zijn ook verschillende speciaalbieren verkrijgbaar van het vat. Schol!
Kwaliteit drijft boven aan de Vaartkom, en dat werd mooi bekroond met vermeldingen in de Michelin Gids en Gault Millau.
Hop Gastrobar: Bier, Bistronomie, en veel unieke verhalen.