Praktische info
Rekkemsestraat 226, 8510 Marke
- +32 56 21 94 50
- tessa@restaurantrebelle.be
Betaalkaarten :
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Martijn Defauw & Tessa D'haene
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Do
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Za
- 19u00 - 21u00
- Zo
- Gesloten
Dat restaurant Rebelle culinaire aanwinst voor Marke was, bleek al snel duidelijk. Het restaurant is gevestigd in het pand in de Rekkemsestraat waar vroeger Fond & Fumet was. Het interieur werd opgefrist en past vandaag perfect binnen de bistronomie-filosofie: eenvoudig maar gezellig, warm zonder chique te zijn. Dat leidt de aandacht naar het bord en daar kunnen wij ons volledig in vinden! Rebelle is het werk van horecaprofessionals Martijn Defauw en Tessa D’haene.
Het was dadelijk een schot in de roos, want dat Martijn kan koken, staat buiten kijf. Hij kreeg zelfs een plaats in de Chef Top 300. Bij Rebelle kiest hij voor de bistronomie en dus voor een uitgepuurde, creatieve keuken. Hij heeft daarbij oog voor detail en evenwicht en werkt zowel graag met Oosterse accenten als met seizoensgebonden producten van lokale leveranciers. Zijn dessert met Pandan rijst werd een instant hit en werd verkozen tot dessert van het jaar. Eend wordt enkele weken afgerijpt in een korst van sechuanpeper om daarna geserveerd te worden met umeboshi, gepekelde kersen en rode biet. Aardpeer combineert hij met karamel en ijs, appel komt met vanille en miso.
Bij Rebelle kiezen gasten voor menu’s met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in 3 gangen of 6 gangen. Wijnen zijn beschikbaar per glas of fles en de wijnkaart staat vol met natuurwijnen, maar ook met enkele klassiekers.
Rebelse bistronomie