Praktische info
Kortrijksesteenweg 27, 9000 Gent
- +32 9 311.99.89
- info@kruidtuingent.be
Betaalkaarten :
Visa | MasterCard | Maestro | Bancontact
Uitbater:
Toon Deseyne
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Do
- 12u00 - 14u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Za
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u30
- Zo
- Gesloten
Net buiten de Gentse stadsring, en dus zonder circulatieplanzorgen, vind je Kruidtuin. Dit is het project van chef en eigenaar Toon Deseyne en zijn partner en medezaakvoerder Marieken Heylen.
Wanneer je binnenkomt in dit prachtige herenhuis passeer je eerst de open keuken om voorbij de wijnkrijtwand plaats te nemen met zicht op de prachtige stadstuin. Kruidtuin beschikt immers over een groot buitenterras en tuin met tal van kruiden. Die kruiden worden trouwens door Toon met zorg gekweekt, gedroogd en verwerkt in de gerechten.
De sfeer is gemoedelijk en huiselijk. Zitten doe je op oude kerkstoelen en de menu vind je – net zoals de bijbels indertijd – achteraan in je stoel. Op die menukaarten vind je een beperkt aanbod van vis, vlees- en veggiegerechten: een mix van lichte , smaakvolle en originele gerechten .Toon gebruikt lokale en biologische producten van het seizoen.
Kroket van ossenstaart komt met opgelegde radijs en jus van rozemarijn. Heek serveert hij met jonge wortel, drop en beurre blanc. Jonge biet krijgt het gezelschap van roodhoorntjeswier, rode poon en koolrabi. Een eigen interpretatie van tartaar van rundsbavette met verse bearnaise en fijne frietjes.
Op de wijnkrijtwand en drankenkaart vind je vooral biologischeen natuurlijke wijnen, een aantal biertjes uit het Gentse en tal van niet-alcoholische alternatieven, niet zelden huisgemaakt door Toon en zaalverantwoordelijke Judith
De prijs is net zoals de sfeer en de gerechten toegankelijk en gemoedelijk. Een lunch heb je er in 3 gerechten (29€) en het diner in 3, 4 of 5 gangen (38, 47, 55 euro). Dranken komen per glas of fles.
Kruidtuin in Gent is lichte, gemoedelijke, "at ease" bistronomie.
Woord : Pieter Declercq