Praktische info
Vrijheid 136 - 2320 Hoogstraten
- +32 485 57 46 67
- info@resto136.be
Betaalkaarten worden geaccepteerd
Terras
Airco
Gault Millau
Michelin
Uitbater:
Niels Van Mechelen & Laura Van Boxel
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 18u00 - 21u30
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u30
- Do
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u30
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u30
- Za
- 18u00 - 21u30
- Zo
- Gesloten
Voor een culinair feestje in één van de parels van de Kempen zakken we graag af naar Hoogstraten. De gps begeleidt u vlot naar huisnummer 136 aan de Vrijheid in het centrum van deze stad.
Eenvoud siert en bijgevolg was het voor Niels Van Mechelen en Laura Van Boxel makkelijk om hun horeca avontuur de naam Resto 136 te geven.
Een gastro bistro in een oud herenhuis gekenmerkt door de origineel prachtige parketvloer, houten balkjes aan de muur, robuust en tegelijk galante tafels, een moderne open keuken en bij goed weer een aanlokkelijk terras…zeg nu zelf, de setting is top.
Dat de geschiedenis hier zich herhaalt is een zegen. Chef Niels, net als zijn voorganger, deed ervaring op bij een lokaal instituut Het Eglantierken.
In zijn Resto 136 weet hij eigenheid te brengen in een kaart die altijd zal opgebouwd worden met de producten die het seizoen voortbrengt. Naast het wekelijkse wisselende 2 gangenlunch menu ( 35€ ) en het ‘Menu 136’ samengesteld uit 5 gebalanceerde gerechten ( 85€ ) kan je bij Resto 136 à la carte creaties degusteren.
Het kiezen is verdomd lastig tussen onder andere een starter rond ‘Noordzeekrab, geblakerde spitskool en bottarga’ of de ‘Open ravioli met “poulet noir” afgewerkt met zomertruffel en barilotto’ . De krokante gebakken kalfszwezerik met jonge wortel, cantherel en herfstruffel is een must main eat.
Of wat te denken van de ‘Classic’; kort gebakken steak tartaar met spinazie en ganzelever !
Afsluiten kan altijd met een zalige ‘Dame blanche’ maar het is de ‘Peer Catalana’ die met de eer gaat lopen.
Wie trouwens ook alle lof verdient is de gastvrouw. Laura begeleidt elke gast met haar Kempische flair en tevens uitermate professioneel tijdens een bezoek aan Resto 136. De samenwerking met sommelier Brent Kenis maakt dit feestje helemaal compleet. Neem trouwens zeker een kijkje bij de Wine Wall.
Dat de geschiedenis zich hier herhaalt aan de Vrijheid….
Resto 136 is een succesformule en u mag, liever u moet, het geweten hebben. Zelfs Michelin en Gault Millau weten het. Lang leve Resto 136 !