Budget:   €  50.00

Praktische info

Kommekensstraat 20, 2000 Antwerpen

  • +32 470 71 71 82
  • contact@arrikiiati.com

Betaalkaarten

Uitbater:
Giorgio Longo & Delphine Worms

Openingsuren

Ma
12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
Di
Gesloten
Wo
Gesloten
Do
19u00 - 22u00
Vr
19u00 - 22u00
Za
19u00 - 22u00
Zo
Gesloten

Achter de Mediterraanse blauwe voordeur zit één van de grootste culinaire verrassingen van Antwerpen verscholen. Genesteld in de Kommekenstraat 22, in de schaduw van het schipperskwartier, schrijven chef Giorgio en gastvrouw Delphine hun ‘ Sicil’Inspired  Bistro ‘ verhaal onder de betoverende naam Arrikiiati. Arrikiiati betekent in het lokaal Siciliaans dialect “ plezier hebben met eten “. En of je er plezier hebt met eten op één van de slechts 14 uitverkoren stoeltjes ? Jazeker ons gedacht.

Samen ontdekten Giorgio Longo – Siciliaan - en Delphine Worms – Française - smaken en geuren bij gekende chefs in  Frankrijk, Italië, Corsica, Nieuw-Zeeland & Hong Kong alvorens uiteindelijk neer te strijken in het bruisende Antwerpen.

De keuken van Giorgio is een samenspel van Siciliaanse tradities met lokale accenten, altijd volgens het ritme van de seizoenen en met het grootste respect voor wat het veld of de zee op dat moment aangeeft. Zo staat de zomer in teken van groenten biologisch geteeld door kleine lokale boeren. De winter staat dan weer garant voor vis en zeevruchten uit de Noordzee. Het diner kent een vast            “ blind “ 5- gangen patroon voor 76€. Lunchen kan op maandag waarbij men kan kiezen tussen 2 ( 34€) of een 3 gerechten menu (41€ ).

Op het moment van schrijven staat het organisch geteeld lokaal varken van “ Farm de Forestree “ centraal op het menu. Geroosterde varkensfilet in combinatie met een gestoofde radicchiosalade, geglaceerd met carruba en verse clementine zorgt voor een hoogtepunt van de avond.

Arrikiiati is terecht trots op zijn gevarieerde selectie van natuurwijnen met zorg uitgekozen door gastvrouw, sommelier Delphine Worms. Uit meer dan 100 referenties,  zorgt Delphine voor de ideale pairing bij de keuken van partner chef Giorgio. Hier worden uitsluitend bio- en natuurwijnen uit Italië en Frankrijk geserveerd….refererend naar beide nationaliteiten van dit heerlijke duo.

Enkele favorieten van Delphine en Giorgio  zijn : Faustine Abbatucci , een intense witte wijn uit Corsica gemaakt van de Vermentino druif, of de Emilio Pepe 2007, Montpulciano d’Abruzzo voor wie liever een rode wijn wenst. Alessandro Viola zorgt voor de “sparkling “ toets met een Blanc de Blanc di Cataratto Non Dosé gemaakt op Sicilië.

Voor wie op zoek is naar een intieme, onvergetelijke en verrassende culinaire ervaring waarbij de focus ligt op lokale kwalitatieve ingrediënten en waarbij Siciliaanse tradities het menu kleuren in combinatie met minutieus uitgekozen natuurwijnen is deze verborgen parel genaamd Arrikiiati uw must visit !

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken