Praktische info
Kommekensstraat 20, 2000 Antwerpen
- +32 470 71 71 82
- contact@arrikiiati.com
Betaalkaarten
Uitbater:
Giorgio Longo & Delphine Worms
Openingsuren
- Ma
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Di
- Gesloten
- Wo
- Gesloten
- Do
- 19u00 - 22u00
- Vr
- 19u00 - 22u00
- Za
- 19u00 - 22u00
- Zo
- Gesloten
Achter de Mediterraanse blauwe voordeur zit één van de grootste culinaire verrassingen van Antwerpen verscholen. Genesteld in de Kommekenstraat 22, in de schaduw van het schipperskwartier, schrijven chef Giorgio en gastvrouw Delphine hun ‘ Sicil’Inspired Bistro ‘ verhaal onder de betoverende naam Arrikiiati. Arrikiiati betekent in het lokaal Siciliaans dialect “ plezier hebben met eten “. En of je er plezier hebt met eten op één van de slechts 14 uitverkoren stoeltjes ? Jazeker ons gedacht.
Samen ontdekten Giorgio Longo – Siciliaan - en Delphine Worms – Française - smaken en geuren bij gekende chefs in Frankrijk, Italië, Corsica, Nieuw-Zeeland & Hong Kong alvorens uiteindelijk neer te strijken in het bruisende Antwerpen.
De keuken van Giorgio is een samenspel van Siciliaanse tradities met lokale accenten, altijd volgens het ritme van de seizoenen en met het grootste respect voor wat het veld of de zee op dat moment aangeeft. Zo staat de zomer in teken van groenten biologisch geteeld door kleine lokale boeren. De winter staat dan weer garant voor vis en zeevruchten uit de Noordzee. Het diner kent een vast “ blind “ 5- gangen patroon voor 76€. Lunchen kan op maandag waarbij men kan kiezen tussen 2 ( 34€) of een 3 gerechten menu (41€ ).
Op het moment van schrijven staat het organisch geteeld lokaal varken van “ Farm de Forestree “ centraal op het menu. Geroosterde varkensfilet in combinatie met een gestoofde radicchiosalade, geglaceerd met carruba en verse clementine zorgt voor een hoogtepunt van de avond.
Arrikiiati is terecht trots op zijn gevarieerde selectie van natuurwijnen met zorg uitgekozen door gastvrouw, sommelier Delphine Worms. Uit meer dan 100 referenties, zorgt Delphine voor de ideale pairing bij de keuken van partner chef Giorgio. Hier worden uitsluitend bio- en natuurwijnen uit Italië en Frankrijk geserveerd….refererend naar beide nationaliteiten van dit heerlijke duo.
Enkele favorieten van Delphine en Giorgio zijn : Faustine Abbatucci , een intense witte wijn uit Corsica gemaakt van de Vermentino druif, of de Emilio Pepe 2007, Montpulciano d’Abruzzo voor wie liever een rode wijn wenst. Alessandro Viola zorgt voor de “sparkling “ toets met een Blanc de Blanc di Cataratto Non Dosé gemaakt op Sicilië.
Voor wie op zoek is naar een intieme, onvergetelijke en verrassende culinaire ervaring waarbij de focus ligt op lokale kwalitatieve ingrediënten en waarbij Siciliaanse tradities het menu kleuren in combinatie met minutieus uitgekozen natuurwijnen is deze verborgen parel genaamd Arrikiiati uw must visit !