Praktische info
Stationsstraat 9, 9880 Aalter
- +32 9 351 74 60
- restaurant@tvijfdeseizoen.com
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Broes Tavernier & Lien D'hooge
Openingsuren
- Ma
- 12u00 - 14u30 en 19u00 tot 21u30
- Di
- 12u00 - 14u30 en 19u00 tot 21u30
- Wo
- Gesloten
- Do
- Gesloten
- Vr
- 12u00 - 14u30 en 19u00 tot 21u30
- Za
- 12u00 - 14u30 en 19u00 tot 21u30
- Zo
- Gesloten
Feel good Bistronomie in Aalter
’t Vijfde Seizoen, het restaurant van Lien D’hooge en Broes Tavernier, staat
gekend om haar heerlijke seizoens- en streekgebonden keuken. Chef Broes Tavernier is niet de eerste de beste: als leerling van culinaire hoogmeester Geert Van Hecke (De Karmeliet) beheerst hij de klassieke kooktechnieken als geen ander en verwent hij zijn gasten met heerlijke gerechten. Het restaurant is gevestigd in een vernieuwd rijhuis in het centrum van Aalter en imponeert met een typisch bistronomie interieur, vormgegeven door Lieven Musschoot. De nostalgische tegels, de houten vloer, en warme, moderne lichtdecoratie zorgen voor een gezellige sfeer. Gastvrouw Lien d’Hooge staat in voor de bediening en doet dat met grootse charme. Hier voelt iedereen zich thuis.
In ’t Vijfde Seizoen kan men genieten van bereidingen van de kaart, al wordt de aandacht geleid naar de ‘formules’. Dit zijn lunches of diners in verschillende gangen en aangepast aan het seizoen. Zo kan men bijvoorbeeld ’s winters kiezen voor de menu’s ‘Wintermiddag’, ‘Wintergevoel’, ‘Winterverlangen’, of ‘Winterexpressie’. De gerechten worden bereid met lokale producten, aangevuld met internationale toetsen, en creatief geïnterpreteerd. Zo wordt eendenlever uit Bekegem geserveerd met jonge wortel uit Wingene, boekweit en specerijen. Kalf ‘filet en rib’, wordt aangevuld door couscous, bataat en pijpajuin.
’t Vijfde Seizoen: seizoensgebonden genieten in een fantastisch kader.