• Web
  • Facebook
Budget:   €  45.00

Praktische info

Lange Slachterijstraat 3, 2060 Antwerpen

  • +32 474 94 17 86
  • bartavin@me.com

Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro

Uitbater:
Bart Adriaenssens - Chef Tom Van der Borght

Openingsuren

Ma
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Di
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Wo
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Do
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Vr
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Za
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00
Zo
12u00 - 15u00 en 18u30 tot 23u00

Bar(t)-a-vin staat al jaren bekend als de garantie voor een gezellige sfeer, eerlijke gerechten en verrassende wijnkeuzes.

Deze bekende bistro ligt vlak aan de Antwerpse slachthuisbuurt in de schaduw van het Sportpaleis. Vroeger was dit pand een varkensuitbeenderij en dat is nog steeds te merken. De authentieke art-deco inrichting zorgt voor de juiste sfeer. De muurtegeltjes van 1923 met varkentjes en de rails met vleeshaken zijn gebleven en zorgen voor de link met de slachterij. Zaakvoerder en sommelier Bart Adriaenssens transformeerde dit karakterpand in een gezellige en zeer toegankelijke Franse bistrot.

De open keuken aan de achterzijde van dit vleeshuis zorgt voor de interactie met de chef. Chef Tom Van der Borght werkt steevast met kraakverse producten en serveert gerechten met een klassieke basis en herkenbare smaken. De dagverse producten worden verwerkt tot dagsuggesties terwijl de huisspecialiteiten telkens weer imponeren. Probeer zeker een keer de straciatella van buffelmozarella of de ondertussen beroemde Steak Tartare Bar(t)-a-vin, deze wordt door vele gasten geprezen als beste van ’t Stad. Een vis alternatief is ook altijd aanwezig en qua wijnkeuze kan je blindelings vertrouwen op Bart. Een wijnkaart is er niet maar topsommelier Bart heeft een gevarieerde wijnkelder met meer dan 200 referenties en helpt de gasten met de juiste keuze.

En dan blijkt dat dit adres een geniale invulling krijgt voor de weekends. Oude bekende van restaurant Signatuur, Bart Gils & Sally Lauwers nemen per 1 juni 2024 van vrijdag tot en met zondag het pand over zodat je 7 op 7 kan genieten van Bar(t)-à-vin. In de keuken zal het een kwestie van eigen accenten zijn die Bart Gils zal leggen in zijn gerechten maar au fond zit je de hele week in hetzelfde restaurant. Zeg nu nog dat de horeca niet de meest inventieve, flexibele sector is....

Bar(t)-a-vin is de referentie voor ongedwongen genieten met een goed glas wijn!

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken