Praktische info
Nieuwe Wandeling 2b, 9000 Gent
- +32 9 324 0500
- info@voltagent.be
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Peter Vyncke - Chef Jasper Maatman
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Do
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Za
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 22u00
- Zo
- Gesloten
Hoogspanning in een ongedwongen sfeer!
In een voormalig elektriciteit-station komt de jonge chef Jasper Maatman volledig onder stroom. Het restaurant ligt aan de gentse Nieuwe Wandeling en de architectuur is een kunstwerk op zich. Het industriële gebouw barst van karakter en heeft een nok van maar liefst 12 meter hoog. Eigenaar Peter Vyncke zette met een authentiek interieur, toelaatbare keuken en aangename prijs-kwaliteit, Volta. op de Bistronomie kaart van Gent. Op het verhoogde platform is er ook een zeer gezellige bar waar professionele bartenders de juiste start geven van een avond vol plezier.
Jasper Maatman is de chef van dienst. Jasper kennen we nog van bij restaurant Lof dat gehuisvest is in het mooie Hotel Reylof te Gent en waar hij toen al in het oog sprong. Bij Volta komt Jasper nog meer tot zijn recht. De chef imponeert met zijn frisse, inventieve en gezonde keuken. Lunchen bij Volta. is bijzonder. Starten doe je met 3 snakxx gevolgd door 1 hoofdgerecht ( WATT menu 31€) of door 3 gangen ( VOLTAGE menu 49€) . ’s Avonds is het kiezen tussen WATT 5G (67€), VOLTAGE 6G (77€) of HIGH VOLTAGE 7G (89€). De chef serveert originele combinaties zoals ceviche van heekfilet met karnemelk en spicy lobster of geroosterde leng, chinkiang en zwarte boon. Navarin van lam met feta en granaatappel. Telkens weer gerechten waar het respect voor het product centraal staat en die op een hedendaagse manier verwerkt worden met vaak een Aziatische upgrade.
Het loont absoluut ook de moeite om eens de vegetarische versie van de menu te beleven.
Volta. was 10 jaar geleden al de eerste trendsetter in de casual gastronomie, de bistronomie. Peter Vyncke weet als geen ander telkens opnieuw geweldige talenten in zijn 'open keuken' te laten ontbolsteren.