Praktische info
Bilzersteenweg 366, 3700 Tongeren
- +32 12 74 16 74
- info@altermezzo-tongeren.be
Betaalkaarten:
Visa | MasterCard | American Express | Bancontact
Uitbater:
Jean-Pierre & Gerda Jaeken - Chef Jo Grootaers
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- Gesloten
- Wo
- Gesloten
- Do
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
- Za
- 19u00 - 21u00
- Zo
- 12u00 - 14u00 en 19u00 tot 21u00
De Jonge Chef van het jaar!
Tongeren veroverde de voorbije jaren meer en meer een vaste plaats op de Belgische gastronomische kaart. Altermezzo was één van de belangrijke spelers in deze veroveringstocht en daar heeft jonge topchef Jo Grootaers duidelijk zijn signatuur gezet. Op enkele jaren tijd groeide dit talent uit tot de Jonge chef van het jaar bij zowel Gault&Millau als Michelin. Een unicum in de Belgische gastronomie die ook nog eens resulteerde tot een ster. De sfeer en gezelligheid blijft echter ongedwongen met de nodige stijl en persoonlijke service. De locatie van het restaurant is uniek: een prachtig gerestaureerde gemeenteschool, met een hedendaags interieur in warme zwarte en grijze tinten. Kunstzinnige decoratie zorgt voor de gezelligheid. De vroegere speelplaats biedt vandaag culinair vertier met het gezellig terras waar het bij mooi weer heerlijk tafelen is.
Eigenaars Jean-Pierre en Gerda Jaeken hebben met chef Jo Grootaerts een chef voor de toekomst aangesteld. Jo deed zijn ding en evolueerde gestaag met een creatieve maar zeer smaakvolle kookstijl als gevolg. Hij kiest voor vernieuwing en dynamisme en presenteert een Frans-Belgische kaart met mediterrane toetsen en accenten uit de wereldkeuken. De kaart wordt naargelang het dagverse aanbod aangepast en er wordt gekookt met respect voor product en seizoen. Gasten hebben de keuze uit à la carte bereidingen of uit één van de aantrekkelijke menu’s. Zo is er het 3-gangen seizoensmenu als lunch of diner voor 45€ of een vegetarische menu ‘natuur’ volgens de inspiratie van het moment in 5 gangen (75€). Het visitekaartje van de jonge chef is het degustatiemenu in 4 of 5 gangen (65€-80€). Op de à la carte vinden we ook aantrekkelijke gerechten rond Langoustine, Noorzeekrab, tarbot, Lozère lam en Black Angus entrecote. De wijnkaart is prijsvriendelijk, evenwichtig en internationaal getint. Een ervaren sommelier wijst je de weg naar een perfecte pairing bij elk gerecht. Altermezzo beschikt ook over een aparte ruimte voor feestjes en evenementen tot 35 personen.
Altermezzo dat is genieten op sterrenniveau!