Budget:   €  65.00

Praktische info

Kalmthoutsesteenweg 121, 2950 Kapellen

  • +32 3 297 94 29
  • info@restaurantrascasse.be

Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro

Uitbater:
Erwin Denys & Caroline Claeys

Openingsuren

Ma
Gesloten
Di
Gesloten
Wo
12u00 - 13u30 en 18u30 tot 20u30
Do
12u00 - 13u30 en 18u30 tot 20u30
Vr
12u00 - 13u30 en 19u00 tot 20u30
Za
19u00 - 20u30
Zo
Gesloten

Restaurant Rascasse ligt in het midden van de groene omgeving van Kapellen en staat bekend voor zijn verfijnde gastronomische momenten. Chef Erwin Denys en gastvrouw Caroline Claeys, de uiterst sympathieke eigenaars, toverden het vroegere Café Jagersrust om tot een bijzonder succesvol maar erg toegankelijk restaurant. Ze slagen erin om gastronomie en verfijning te combineren tot een totaal beleving met een ongedwongen karakter. Caroline - door Gault Millau gelauwerd met de titel Gastvrouw van het jaar - kreeg haar culinaire genen van thuis mee. Haar ouders baatten jarenlang het befaamde restaurant La Souricière te Adinkerke uit en Erwin deed scholing bij ettelijke sterrenrestaurants o.a. De Karmeliet, de Schone van Boskoop en Chez Bru.

Centraal in het restaurant staat een strakke bar, het interieur is stijlvol met licht scandinavische invloeden en een haardvuur. Een absolute aanrader is het zomerterras achteraan. En laat ons zeker niet de "private room" te vermelden; ideaal voor een beperkte groep tot 22 personen.

Erwin kookt met aandacht voor het product, niet alleen houdt hij rekening met de seizoenen maar is hij ook lid van de Northsea Chefs en promoot hij de vis uit onze Noordzee. Het menu van Rascasse, wat schorpioenvis betekent, kent een mooie mix van schitterende vis - en vleesgerechten die hedendaags verwerkt worden.

Het nieuwe concept bij Rascasse betekent genieten van 3 ( 62,5€ ), 4 of 5-gangen menu (78€ - 95€) voor lunch en diner. Het menu's wisselt om de 6 weken op het ritme van de seizoenen. Rascasse bevestigt al jaren als adres voor puur gastronomisch genot. De gele gids GM beloont Erwin en Caroline met 14,5 /20.

Naar analogie van het collectief “ Jong Keukengeweld “ waarbij Visit Flanders de beste jonge chefs - tot de leeftijd 35 jaar-  van Vlaanderen en Brussel bundelt, zou men het collectief  “ Rijp Keukengeweld “ mogen oprichten. Chefs die al een generatie langer op hun eigen restaurant teller hebben staan en die al vaker creatief op hun eigen manier te werk zijn gegaan met allerhande invloeden, concepten en stijlen. Eén van de beste exponenten hiervan zou zeker Erwin Denys zijn !

Foto's credits :  Kris Jacobs for TableFever

Ben je op zoek naar een geschikte dakwerker uit uw regio: Offertes van dakwerkers vergelijken