Praktische info
Alsembergsesteenweg 108, 1060 Brussel
- +32 2 534 13 03
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Nicolas Scheidt
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 19u00 - 23u00
- Wo
- 19u00 - 23u00
- Do
- 19u00 - 23u00
- Vr
- 19u00 - 23u00
- Za
- 19u00 - 23u00
- Zo
- Gesloten
La Buvette: schoolvoorbeeld van de bistronomie in Brussel
Restaurant La Buvette is al jaren een ‘must-visit’ voor de liefhebbers van de Bistronomie. Het restaurant is gelegen in de bruisende Brusselse buitenwijk Sint-Gilles. Vroeger was er een slagerij in het pand gevestigd en dat merkt men nog steeds. De tafels zijn over twee verdiepen verdeeld en men eet hier tussen de vleeshaken en transportrails. Alleen al voor die unieke sfeer is La Buvette een bezoekje waard!
Maar men komt hier natuurlijk in de eerste plaats om te eten. En dat doet men hier fantastisch. In de keuken is chef en eigenaar Nicolas Scheidt verantwoordelijk voor een jong en gedreven team. Nicolas is afkomstig uit de Franse Elzas, reisde de wereld rond op zoek naar culinaire ervaring en opende nadien La Buvette in Brussel. Hij koos daarbij voor en authentiek kader, waar hij verrassende, uitgepuurde bereidingen serveert in een meergangen menu. Nicolas kiest in het bord voor een typische ‘bistronomie-stijl’: weinig ingrediënten, perfect op smaak gebracht, en geserveerd zonder overbodige ballast en super origineel. Een goed voorbeeld is zijn inmiddels befaamde bereiding van ricotta, gecombineerd met spinazie en geroosterde sesam, of de sorbet van rode biet als creatief dessert. Op de interessante wijnkaart vindt men vooral natuurwijnen en ook artisanale bieren krijgen een belangrijke rol. Ideaal om eens wat te experimenteren in het glas.
La Buvette: culinaire rock & roll in een authentiek no-nonsense kader.