Praktische info
Schilderstraat 25, 2000 Antwerpen
- +32 3 295 00 64
- info@lewis-antwerp.be
Betaalkaarten:
Visa | Mastercard | Bancontact | Maestro
Uitbater:
Thomas Snijders
Openingsuren
- Ma
- Gesloten
- Di
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u00
- Wo
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u00
- Do
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u00
- Vr
- 12u00 - 14u00 en 18u00 tot 21u00
- Za
- 18u00 - 21u30
- Zo
- Gesloten
LEWIS: Antwerpse pure en ruwe bistronomie
Lewis Antwerpen is het vervolg op Lewis Hoogstraten. Chef Thomas Snijders verhuisde zijn concept van de Noorderkempen naar hartje Antwerpen. Na een succesvolle start in Hoogstraten ging Thomas aan de slag bij Mesa, het concept van Tomorrowland. Na een passage in het buitenland verrees hij in Antwerpen met LEWIS part II. In de schaduw van het Koninklijk Museum voor Schone kunsten serveert de chef u pure en ruwe gerechten. Verfijnd en herkenbaar, maar met de nodige durf.
Het restaurant is gelegen in een vroeger rendez-voushotel en de rode verlichting en de neonlamp zijn “vette knipogen” naar dat verleden Het interieur is net zoals het eten ruw, en stoer met elementen van beton, staal en baksteen. De open keuken geeft het geheel een ongedwongen vibe.
Thomas combineert topproducten in een ogenschijnlijke eenvoud. Tussen LEWIS Hoogstraten en de verrijzenis in Antwerpen trok hij naar Relae (Kopenhagen) en Albert Adria (Barcelona). Die ervaring nam hij mee naar ’t Stad. Zijn gerechten getuigen van smaak en finesse. Mierikswortelmelk komt met gekonfijte tomaat en oregano, tarbot met beurre noisette en homemade witte soja. Pasta verschijnt met gepofte boekweit, stremselsaus en groene knoflook.
De menukaart is beperkt met een LEWIS Decide menu aan 55 euro. Lunchen kan in een 1-, 2- of 3-gangenformulie. Op de wijnkaart vinden we een beperkt en origineel aanbod van natuurwijnen.
LEWIS, dat is rock ’n roll bistronomie.