De nieuwe selectie Jong Keukengeweld-chefs is bekend! En daar zijn terug veel trotse Bistronomie-chefs bij. Hieronder kan je de volledige selectie ontdekken. Smakelijk!
Vlaams minister Ben Weyts gaf gisteren in Bokrijk het startschot voor de nieuwste oktobercampagne. 56 jonge topchefs jonger dan 35, elk met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie zetten Vlaanderen en Brussel nóg meer op de kaart als gastronomische bestemming.
56 jonge chefs
Voor deze editie werden 56 jonge chefs, waarvan 12 nieuwe uitgekozen. De koks weten wat ze willen en schotelen een onbevreesde kookstijl zonder tierlantijntjes voor. Telkens met duurzame, kwaliteitsvolle ingrediënten als rode draad. Via producten van eigen bodem, alsmaar innoveren en hun ruw en onversneden kantje zetten de chefs Vlaanderen en Brussel op de kaart als gastronomische bestemming.
Hoe ze dat doen? Door jonge mensen van 18 tot 30 jaar voor een zacht prijsje te laten proeven van een driegangenmenu van topkwaliteit. De jongerenactie van Jong Keukengeweld is al enkele jaren een gigantisch succes. Vorig jaar aten meer dan 27.000 jongeren bij de Jong Keukengeweld-chefs.
De jongerenacties gaan door van 1 tot en met 31 oktober en van 1 tot en met 31 maart 2018.
Reserveren? www.jongkeukengeweld.be
De selectie
Antwerpen
Vlaams - Brabant
- Jonathan Uyttendaele van Spaans Dak (Oud-Heverlee)
- Bram Heylens van ’t Kreukeltje (Gooik)
- Niels Brants van Essenciel (Leuven)
- Glenn Verhasselt van Sir kwinten (Lennik)
- Pascal Van Couteren van Het Land aan de Overkant (Leuven)
- Gilles Melchior van Melchior (Tienen)
West-Vlaanderen
- Tim Boury van Boury (Roeselare)
- Gregory Schatteman van Restaurant Schatteman (Hertsberge)
- David Grosdent van L'Envie (zwevegem)
- Frederik Deceuninck van Sel gris (knokke)
- Tom van Cloet Bistro ’t Verschil (Gits-Hooglede)
- Vilhjalmur van Sigurdarson van Souvenir restaurant (Ieper)
- Benny Van Torre van Markt XI (De Haan)
- Floris Panckoucke van Floris (St Andries - Brugge)
- Matthias Speybrouck van Va et Vient (Kortrijk)
- Felix van Francois Het Vliegend Tapijt (Marke/Kortrijk)
- Gregory Slembrouck van Relais & Châteaux Restaurant Le Mystique (Brugge)
- Steven Devriendt van Cuisine kwizien (Zwevezele)
- Ruige Vermeire van Bistro L.E.S.S. (Brugge)
- Maarten Bouckaert van Castor (Beveren – Leie)
- Anthony Snoeck van Carcasse (Koksijde)
- Sebastian Ververken van Vol-ver (Marke/Kortrijk)
Oost-Vlaanderen
- Sam Van Houcke van Onder de Toren (Hansbeke)
- Julie Baekelandt van C-jules (Zottegem)
- Thomas De Muynck van Karel De Stoute (Gent)
- Karel Van Oyen van Restaurant Vinto (Kruishoutem)
- Tom Van Lysebettens van Cochon de Luxe (Gent)
- Davy De Pourcq van Volta. (Gent)
- Jonas en Laurence Haegeman van De Vijf Seizoenen (Brakel)
- Sam D'Huyvetter van Brasserie Boulevard (Sint Martens Latem)
- Didier Bourdeaux van Maison D. (Ronse)
- Lode De Roover van Restaurant Fleur de Lin (ZELE)
- Broes Tavernier van 't Vijfde Seizoen (Aalter)
- Niels De Landtsheer van Restaurant Calla's (Aalter)
- Stijn Audenaert van Restaurant VOS (Lokeren)
- Jason Spinoy van l' Histoire 32 (Aalst)
- Tom Vermeiren van Wilford T (Temse)