Niks zo fijn dan een verborgen parel te mogen delen...Er zijn gelukkig nog horeca ondernemers met guts in Vlaanderen. Neem nu Johan Lust, zijn goesting was te groot om op culinair vlak niets te doen in de studentenstad bij uitstek : Leuven. En laat ons eerlijk zijn in deze über sympathieke stad is er nog wel ruimte voor een goede gastro-bistro. Johan is een verstandig man en gaf chef Wouter Vandeput - die voorheen bij Luzine het mooie weer maakte - carte blanche om Bistro Lust op de kaart te zetten. In geen tijd stond het concept; no nonsense nomische gerechten pairen met interessante wijnen en bieren aan erg budgetvriendelijke tarieven. Lunchen kan al vanaf 24€ ( 2 gangen ) , dineren vanaf 42€ ( 3 gerechten ). Ook de ambachtelijk huisgemaakte ‘saucissekes’ zijn overheerlijk. Zowel in degustatiemenu als gedroogd…(eveneens om thuis te smullen, met huisgemaakte mosterd!) Dit alles ging niet onopgemerkt voorbij.

De betere foodies en culinaire journalisten zagen dat het zeer goed was en is. De gele gids Gault & Millau gaf  Wouter terecht een mooie score van 13/20. Geloof ons .."The best is yet to come".

Bistro Lust is gelegen in de Wieringstraat, op een kasseiworp van de Grote Markt. Het statige herenhuis biedt een verzorgd en warm interieur en het zuiderse tuinterras behoort tot één van de mooiste van het land.

Wistje datje : met Gloria - simply glorious food - tapas & more - opende Johan Lust onlangs een tweede knaller van formaat in Leuven !  Cheers ! 

http://bistronomie.be/nl/bistro/901/BISTROLUST

http://bistrolust.be/