#1  BISTRONOMIE.BE

Vorige week lanceerden we met succes onze nieuwe website. In samenwerking met Cubro en enkele adviseurs werd een volledig nieuw online platform gecreëerd. Dit maakt het zoeken naar de Bistronomische toppers nog gemakkelijker. Bezoekers kunnen zoeken op naam, gemeente en via een interactieve map. Ook is er een nieuws-feed en worden regelmatig restaurants in de kijker geplaatst. Door een samenwerking met de boeking site Resengo kan je online via een rechtstreekse link je tafeltje boeken...http://bistronomie.be/nl

#2  BROUWERIJ DE KONINCK HEEFT NU OOK EEN FOOD WALHALLA

De tijd dat er bij De Koninck alleen bier werd gebrouwen, is al lang verleden tijd. Enkele jaren geleden nam kaasaffineur Van Tricht er al zijn intrek met een degustatie ruimte en volledige rijperij. Met de opening van de uitgebreide culinaire straat wordt bevestigt dat de brouwerij een interessante en inspirerende ontmoetingsplek voor Antwerpse smaakmakers is. De kazen liggen al enkele jaren te rijpen maar vorige week opende Van Tricht er ook een kaaswinkel. Chocolatier Jitsk, verkozen tot Chocolatier van het jaar door Gault&Millau, maakt er in zijn atelier verfijnde zoete creaties. Culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc opende er zijn eigen atelier en winkel en bakker Kenney Van Hoorick bakt er weldra zoete broodjes in ‘The Bakery’. Vanaf 13 juni kan je ook terecht bij ‘The Butcher’s Store’ van topslagers De Laet & Van Haver en is het zelfs Bistronomisch genieten bij restaurant Butcher’s Son van chef Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens.  

#3  OAK OP THE NATIVE COOKING AWARDS

Twee weken geleden werd in Denemarken de vierde editie van de Native Cooking Awards georganiseerd. Onze bistronomie topper Marcello Ballard van restaurant OAK maakte deel uit van het Belgisch team. Ze deden het meer dan voortreffelijk met een zilveren medaille en de speciale " press award ". The Native Cooking Award is een international competitie voor landenteams. Dit jaarlijks evenement in het Knuthenlund Estate op het eiland Lolland-Falster, Denemarken inspireert vele topchefs omdat het net de nadruk legt op de essentie van koken. Productkennis, creativiteit, duurzaamheid en ambacht staan centraal. http://www.be-gusto.be/2016/05/30/native-cooking-award-2016/

#4  VOETBALVROUWEN

Aangezien onze Devils nog lang niet van plan zijn om terug te komen vanop het EK herinneren we graag aan de actie voetbalvrouwen van enkele chefs van Jong Keukengeweld en tevens lid bij Bistronomie. Nog tot 10 juli kunnen de dames voor €45  een 3 gangen menu nuttigen bij oa l'Epicerie du Cirque | Antwerpen, Souvernir | Ieper , Va et Vient | Kortrijk , Brasserie Boulevard | Sint-Martens-Latem

http://bistronomie.be/nl/bistro/936/LEPICERIEDUCIRQUE

http://bistronomie.be/nl/bistro/1020/SOUVENIR

http://bistronomie.be/nl/bistro/1019/VAETVIENT